"Enhancing man's purest form of movement."

 

 

De OnTwo speedskate is een nieuw design dat zich op meerdere punten onderscheidt van de aanwezige producten binnen de speedskating sport.

 

-Gemakkelijk voor beginners en recreanten, door de lage en stabiele wielbasis.

 

-Stabiel en voorspelbaar stuurgedrag, doordat dezelfde wielen altijd contact houden met de ondergrond. De skeeler is goed bestuurbaar dankzij de compacte wielbasis.

 

-Sneller, versnellen gaat makkelijker door minder rotatie gewicht.

 

-Lichter, door minder wielen en een minimalistisch frame ontwerp. De totale skeeler is nauwelijks zwaarder dan een klapschaats.

 

-Comfortabeler, op ruwe ondergrond is een duidelijke verbetering in comfort.

 

-Veiliger, minder kans op 'pootje haken' in de bocht door de compacte wielbasis.

 

-Verminderd onderhoud, want de skeeler bestaat uit minder onderdelen.

 

-Bruikbaar op nat wegdek, de puntdruk van de wielen op de ondergrond is dusdanig hoger dat rijden op nat wegdek mogelijk is.

 

-Uniek, dit ontwerp biedt het 'schaatsgevoel' op de weg!

Veelgestelde vragen.

  • Wat is het verschil met een conventioneel frame waar je de middelste wielen uit verwijderd?

De OnTwo Speedskates zijn ontworpen middels geavanceerde CAD FEA (Final Element Analysis) software voor gebruik met twee skeelerwielen. De frames zijn aan de uiteinden versterkt. Speedskaten op een conventioneel frame met twee wielen voelt zwabberig aan en is onveilig. Ook is de maatvoering van de OnTwo's specifiek ontworpen voor twee wielen.

 

  • Wat is het verschil tussen de OnTwo Classic en de X-Concept testparen?

De OnTwo Classic is een voordelig aanbod binnen de OnTwo familie dat nu al wordt verkocht. Het biedt dankzij het stalen frame een solide rijervaring met 'gevoel' in de afzet.

De X-Concept testparen zijn van aluminium en nog lichter en eenvoudiger te monteren, deze zijn nu nog niet leverbaar en worden in de toekomst aangeboden in een hoger prijscategorie. Wel kan het getest worden op afspraak.

 

  • Kan een testpaar ook per post opgestuurd worden? Ik wil ze graag in mijn eigen omgeving uitproberen.

De prototype OnTwo skeelerframes die worden gebruikt voor het testen zijn momenteel niet bedoeld voor uitleen.

 

  • Is skeeleren op de OnTwo Speedskates echt als schaatsen?

Langebaan schaatsen kenmerkt zich o.a. doordat er langere slagen gemaakt kunnen worden, met grotere pauzes tussen elke slag. Dit feit en een licht rijgedrag kenmerkt de OnTwo Speedskates.

 

  • Hoe gedragen de OnTwo Speedskates zich over klinkers / spoorwegovergang / verkeersdrempels?

Beginnen is iets moeilijker op klinkers, maar er kan over gereden worden. Verkeersdrempels worden zelfs makkelijker genomen dan met conventionele skeelers. Bij spoorwegovergangen en rails wordt geadviseerd te stappen.